Kıymalı Burgu Makarna Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket burgu makarna
- 200 gram kıyma orta yağlı dana kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 2 adet domates rendesi
- Tuz, karabiber
- Yarım demet maydanoz
- Eski kaşar
Kıymalı Burgu Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Makarnanın sosu için genişçe bir tavada kıymayı 2 dk kavuralım.
- İnce ince kestiğimiz kuru soğanı ve sarımsağı ekleyelim kavurmaya devam edelim.
- Zeytinyağı, tereyağı ve kare kare kestiğimiz biberleri ekleyelim.
- Ardından salçaları ve domates rendesini ekleyip karıştıralım.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyip 2 dk daha kavurup ocağı kapatalım.
- İnce kıydığımız maydanozu ekleyip karıştırıp sosu kenara alalım.
- Ayrı bir tencerede kaynar suda makarnayı yaklaşık 10 -12 dk haşlayalım.
- Haşlanan makarnanın suyunu süzüp servis tabağına alalım.
- Üzerine sosumuzdan ekleyelim.
- Dilerseniz servis aşamasında eski kaşar ekleyebilirsiniz.Afiyet olsun.