Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Çıtır Börek

Kıymalı Çıtır Börek
0
45

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kiymali-citir-borek.jpg

Kıymalı Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 4 adet yufka
  • 1 küçük kase süt
  • 1 küçük kase sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için;
  • 1 yumurta sarısı ve susam

Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıymayı tavayı alıyor soğanı küçük küçük doğruyoruz. Kıyma kavrulurken ek ediyoruz.
  2. Pişmeye yakın tuz karabiber pul biber ekliyoruz. Kıymalı az yağlı ise biraz daha fazla sıvı yağında kavurabilirsiniz. Ben göz kararı koydum.
  3. Kavrulma süreci tamamlanınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  4. Yufkadan bir adedinin tezgahı açıyoruz.
  5. Sıvı yağ ve sütten bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine gezdiriyoruz.
  6. Haldeki üzere katlayıp, iç harcımızı koyuyoruz.
  7. 4 parmak kalınlığında keserek tepsiye diziyoruz.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
  9. 200 derece fırında pişiriyoruz. Not: meskende soğan kalmadığı için ben taze soğan koydum. Chefzeytin mercimekli börek tanımından esinlendim.
Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,498Konular
982,055Mesajlar
30,042Kullanıcılar
SarrafffSon üye
Üst Alt