Kıymalı Çıtır Börek Tanımı İçin Gereçler
- 4 adet yufka
- 1 küçük kase süt
- 1 küçük kase sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
- 1 yumurta sarısı ve susam
Kıymalı Çıtır Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıymayı tavayı alıyor soğanı küçük küçük doğruyoruz. Kıyma kavrulurken ek ediyoruz.
- Pişmeye yakın tuz karabiber pul biber ekliyoruz. Kıymalı az yağlı ise biraz daha fazla sıvı yağında kavurabilirsiniz. Ben göz kararı koydum.
- Kavrulma süreci tamamlanınca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkadan bir adedinin tezgahı açıyoruz.
- Sıvı yağ ve sütten bir fırça yardımıyla yufkanın üzerine gezdiriyoruz.
- Haldeki üzere katlayıp, iç harcımızı koyuyoruz.
- 4 parmak kalınlığında keserek tepsiye diziyoruz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz.
- 200 derece fırında pişiriyoruz. Not: meskende soğan kalmadığı için ben taze soğan koydum. Chefzeytin mercimekli börek tanımından esinlendim.