
Kıymalı Çökertme Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet patates
- 3 yemek kaşığı kaşığı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 100 gram kıyma
- 1 adet sivri biber
- 1/2 (yarım) soğan
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kaşığı zeytin yağı
- Pul biber
Kıymalı Çökertme Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesi rendeleyin suyunu sıkın.
- Sarımsakları dövün yoğurtla karıştırın.
- Kızgın yağda patatesler kızartın.
- Soğanı ve biberi yemeklik doğrayın.
- Tavaya zeytin yağı koyup kıymayı soteleyin.
- Üzerine soğan ve biberler atın.
- Son olarak baharatlarını ekleyip altını kapatın.
- Kızarmış patateslerin üzerine sarımsaklı yoğurdu dökün.
- Yoğurdun üzerine kıymayı dökün.
- En üste zeytin yağını kızdırıp pul biberi ekleyip yanmadan ocaktan alın ve yemeğin üstüne dökün.