teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Ebegümeci Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 100-150 gram kıyma
- 500 gram ebegümeci
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- Salça
- 1-2 orta boy domates
- 1 baş orta boy soğan
- 1-2 diş darımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Kıymalı Ebegümeci Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ebegümeciler yıkanır, doğranır.
- Kıyma, suyunu salıp iyice çekene kadar pişirilir.
- Yağ, soğan ve sarımsaklar eklenerek kavrulur.
- Salçası ilave edilerek az suyla seyreltilip kokusu çıkana kadar pişirilir.
- Ebegümeci, domates, nohut, tuz ve sebzelerin yarısına kadar soğuk su ilave edilir. (suyu az gelirse, daha sonra kaynar su takviyesi yapılabilir) domatesleri bu aşamada koymayı, hafif diri kalmaları sebebiyle yemeğe estetik bir görüntü vermesinden dolayı tercih ediyorum.
- Su kaynayana kadar yüksek ateşte daha sonra orta ateşte sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.