
Kıymalı Ekşili Bamya Yemeği Tanımı İçin Gereçler
- 1 kilogram bamya
- 200 gram kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 tane domates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tane limon
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Kıymalı Ekşili Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak bamyalarımızı seçelim, uygunca yıkayalım. Zirvelerini kalem açar üzere bamyayı delmeden soyalım, kenara alalım.
- Tenceremizi ocağa alalım, yağımızı koyalım. Yağ ısınana kadar kuru soğanın kabuklarını soyup yıkayalım ince ince doğrayıp tencereye alalım üzerine kıymamızı ekleyelim güzelce kavuralım.
- Domatesimizin kabuğunu soyup küp küp doğrayalım tencereye ekleyelim karıştırarak kavurmaya devam edelim.
- Salçamızı, tuz ve karabiberi de ekleyelim şöyle bir karıştırıp üzerine bamyalarımızı ek edelim.
- Yemeğimizin üzerine limon suyunu gezdirip bamyalarımızın üstünü örtecek kadar su ek edelim ve tenceremizin kapağını kapatalım.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirelim. Kıymalı ekşili bamyamız servise hazır ????. Kolay gelsin
afiyet olsun ???? sevgiler ????.