Kıymalı El Boreği Tarifi İcin Malzemeler
*6 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 5 su bardağı su
İc harcı :
*200 gr kıyma
*2 adet soğan
*1 cay kaşığı pul biber
*1 cay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı salca
*1 cimdik tuz
Hamuru yağlamak acmak icin :
*100 gr sana yağ
*Ceyrek cay bardağı sıvı yağ
Kıymalı El Boreği Tarifi Yapılışı İyi ramazanlar merhabalar
1
*Oncelikle hamurumuzu yapalım bir kapa unu alın
*Ortasına yuvarlak acın tuzu atın harmanlayın suyu yavaş ekleyin ve yoğurmaya başlayın
*Hamur toparlansın 2 parcaya bolun beze yapın
*Ardından oklava yardımıyla ilk bezeyi acın bira yuvarlak olsun
*Yağdan biraz gezdirin yufkamıza bıcak yardımıyla yaprak dilimi gibi kesin
*Ust ustte atın tekrar acın oklavayla tepsi boyutuna getirin
*Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı koyun ardından yağda kavurup soğuttuğunuz kıymalı harcı dokun
*Tepsiye sonra yine aynı şekilde bezeyi de acın yağlayın
*Kesin ve katlayın tekrar acın tepsiye serin
*En son uzeri icin yumurta sarısı surun
*180 derecede fırında uzeri kızarana kadar pişirin fırın cıkınca mutlaka ıslak bezle boreği ortun yumuşak kalsın Afiyet olsun
*6 su bardağı un
*1 tatlı kaşığı tuz
*2 5 su bardağı su
İc harcı :
*200 gr kıyma
*2 adet soğan
*1 cay kaşığı pul biber
*1 cay kaşığı karabiber
*1 tatlı kaşığı salca
*1 cimdik tuz
Hamuru yağlamak acmak icin :
*100 gr sana yağ
*Ceyrek cay bardağı sıvı yağ
Kıymalı El Boreği Tarifi Yapılışı İyi ramazanlar merhabalar
1
*Oncelikle hamurumuzu yapalım bir kapa unu alın
*Ortasına yuvarlak acın tuzu atın harmanlayın suyu yavaş ekleyin ve yoğurmaya başlayın
*Hamur toparlansın 2 parcaya bolun beze yapın
*Ardından oklava yardımıyla ilk bezeyi acın bira yuvarlak olsun
*Yağdan biraz gezdirin yufkamıza bıcak yardımıyla yaprak dilimi gibi kesin
*Ust ustte atın tekrar acın oklavayla tepsi boyutuna getirin
*Yağlanmış tepsiye ilk yufkayı koyun ardından yağda kavurup soğuttuğunuz kıymalı harcı dokun
*Tepsiye sonra yine aynı şekilde bezeyi de acın yağlayın
*Kesin ve katlayın tekrar acın tepsiye serin
*En son uzeri icin yumurta sarısı surun
*180 derecede fırında uzeri kızarana kadar pişirin fırın cıkınca mutlaka ıslak bezle boreği ortun yumuşak kalsın Afiyet olsun