Kıymalı Erişte Corbasi Tanımı İçin Gereçler
- 1 tutam kıyma
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 kase erişte (Kesme makarna da deniliyor)
- 1 tatlı kaşığı domates biber salçası
- 2 diş sarımsak rendesi
- 1 fiske karabiber
- Doğranmış bir tutam maydanoz
Kıymalı Erişte Corbasi Tanımı Yapılışı
- Evvel küçük bir tencereye kıymamızı alalım üzerine yağı bırakıp kavuralım.
- Kavrulan kıymaya tuz ve salçaları ekleyip biraz daha kavurup suyunu bırakalım.
- Çorbamızın suyu kaynayınca bir kase eriştemizi ekleyip karıştıralım.
- Sonra sarımsağını ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Beş altı dakika daha kaynatıp çorbanın altını kapatalım bir kaseye alıp üzerini isteğe bağlı maydanozla süsleyelim. Afiyet olsun.