Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Gözleme (Ege Usulü Bol Zeytinyağlı)

Kıymalı Gözleme (Ege Usulü Bol Zeytinyağlı)
0
41

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139

Kıymalı Gözleme (Ege Adabı Bol Zeytinyağlı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 kg un
  • 1, paket yaş maya
  • Bir yemek kaşığı tuz
  • Yoğurmak için su
Kıymalı harç için;
  • 700 gram kıyma
  • 5-6 adet soğan
  • Kavurmak için zeytin yağı
  • Yeterli ölçüde tuz
  • 1 tatlı kaşığı kara biber
Üzeri için;
  • 2 su bardağı zeytin yağı
  • Yarım çay bardağı su

Kıymalı Gözleme (Ege Adabı Bol Zeytinyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurmak için unu tuzu ve mayayı koyup su ile yoğurmaya başlayalım. Azar azar suyu ek edelim elimize hafif yapışkan bi hamur yapalım. Hamurumuzun üzerine örtelim kabarması için bekletelim.
  2. Bu ortada biz iç harcı yapalım.
  3. Soğanları doğrayalım ve üzerine kıymayı koyalım zeytin yağını ek edelim ve orta ateşte orta ara karıştırarak kavuralım.
  4. İyice kavrulunca tuzunu ve karabiberi ek edelim. Altını kapatın ılımaya alalım.
  5. Hamurumuzu kabarınca servis tabağı büyüklüğünde açalım. Hamurumuzu bu formda bitene kadar devam edelim.
  6. Bir kasenin içine zeytinyağı ve suyu koyup uygunca çırpalım. (suyu koymamızın sebebi gözlemeler yumuşak olması için).
  7. Açtığımız hamuru yapışmaz bir tavaya koyup artlı önlü pişirelim.
  8. Pişen gözlemelerin üst tarafını güzelce sıvı yağ karışımdan sürelim ve kıymalı harçtan birer yemek kaşığı üzerine koyalım elimizle yayalım.
  9. Bu halde bitene kadar devam edelim. Sıcak sıcak afiyetle yiyelim inşaallah ????????.
Kıymalı Gözleme (Ege Yöntemi Bol Zeytinyağlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Salhiye (Kıymalı Gözleme) Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 6 su bardağı un2 su bardağı ılık su (200 ml)1 su bardağı sıvı yağ1,5 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kuru maya İç harcı için; Evde bulunan peynirler1 çay kaşığı toz kırmızı biber1 çay kaşığı pulbiber2 yemek kaşığı çörek otuYarım dal...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Mayasız Gözleme (İncecik Hamuru Nefis İç Harcıyla Çok Lezzetli) Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 2 su bardağı su3 yemek kaşığı zeytinyağ yahut sıvı yağ1 silme tatlı kaşığı tuz3.5 su bardağı un İç harcı için; 300 gram ıspanak1 adet kuru soğan1 tatlı kasesi lor peyniri1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
48
Annemin Gözleme Tanımı İçin Malzemeler 5 bardak su1 yemk kaşığı tuzAldığı kadr un 5 yada 6 bardak un kâfi olur İç harcı için; Ispanak5 kaşık peynir3 yemk kaşığı zeytin yag1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı pul biber1 çay kaşığı kimyon Annemin Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Bol Kıymalı Mantı Tanımı İçin Gereçler 1 kilo un1 tatlı kaşığı tuzAldığı kadar su1 yumurtaİç harcı için gereçlerYarım kilo kıyma1 adet kuru soğan1 demet maydanozTuz karabiber kimyon kırmızı biberAçmak için un1 kase sarımsaklı yoğurtSalçalı sosu için gereçler2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Gözleme Tanımı İçin Malzemeler 5 su bardağı un1 tatlı kaşığı kuru maya2 tatlı kaşığı tuz1 çay kaşığı şeker2 su bardağı su İçi için; Beyaz peynirMaydanoz Ispanaklı iç için; Soğan100 gram kıymaHaşlanmış ıspanakKarabiberKırmızı toz biberPul biber, tuz Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
858,480Konular
981,432Mesajlar
29,593Kullanıcılar
Üst Alt