Kıymalı Gözleme (Ege Adabı Bol Zeytinyağlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 kg un
- 1, paket yaş maya
- Bir yemek kaşığı tuz
- Yoğurmak için su
- 700 gram kıyma
- 5-6 adet soğan
- Kavurmak için zeytin yağı
- Yeterli ölçüde tuz
- 1 tatlı kaşığı kara biber
- 2 su bardağı zeytin yağı
- Yarım çay bardağı su
Kıymalı Gözleme (Ege Adabı Bol Zeytinyağlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu yoğurmak için unu tuzu ve mayayı koyup su ile yoğurmaya başlayalım. Azar azar suyu ek edelim elimize hafif yapışkan bi hamur yapalım. Hamurumuzun üzerine örtelim kabarması için bekletelim.
- Bu ortada biz iç harcı yapalım.
- Soğanları doğrayalım ve üzerine kıymayı koyalım zeytin yağını ek edelim ve orta ateşte orta ara karıştırarak kavuralım.
- İyice kavrulunca tuzunu ve karabiberi ek edelim. Altını kapatın ılımaya alalım.
- Hamurumuzu kabarınca servis tabağı büyüklüğünde açalım. Hamurumuzu bu formda bitene kadar devam edelim.
- Bir kasenin içine zeytinyağı ve suyu koyup uygunca çırpalım. (suyu koymamızın sebebi gözlemeler yumuşak olması için).
- Açtığımız hamuru yapışmaz bir tavaya koyup artlı önlü pişirelim.
- Pişen gözlemelerin üst tarafını güzelce sıvı yağ karışımdan sürelim ve kıymalı harçtan birer yemek kaşığı üzerine koyalım elimizle yayalım.
- Bu halde bitene kadar devam edelim. Sıcak sıcak afiyetle yiyelim inşaallah ????????.