Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı İçli Börek

Kıymalı İçli Börek
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kiymali-icli-borek.jpg

Kıymalı İçli Börek Tanımı İçin Gereçler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yaş maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İç harcı için
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • 300 gram kültür mantarı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kara biber
  • Pul biber
Kızartmak için
  • Sıvı yağ

Kıymalı İçli Börek Tanımı Yapılışı

  1. Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz. Yağ ek edip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
  2. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ek ediyoruz.
  3. Salça tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz 10-15 dk orta ateşte pişiriyoruz.
  4. Mantarı doğrayıp farklı bir tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  5. Daha sonra kıymaya ek edip karıştırıyoruz.
  6. Hamuru için un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
  7. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
  8. Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  9. Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
  10. Daha sonra mandalina büyüklüğünde modüller alıp merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
  11. İçine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz.
  12. Kenarlarını çatalla bastırarak kapatıyoruz.
  13. Kızgın yağda orta ateşte kızartıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt