Kıymalı İçli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yaş maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 500 gram kıyma
- 2 adet soğan
- 300 gram kültür mantarı
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Kara biber
- Pul biber
- Sıvı yağ
Kıymalı İçli Börek Tanımı Yapılışı
- Kıymayı uygun bir tencereye alıyoruz. Yağ ek edip ocakta rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ek ediyoruz.
- Salça tuz ve baharatları ekleyip karıştırıyoruz 10-15 dk orta ateşte pişiriyoruz.
- Mantarı doğrayıp farklı bir tavada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- Daha sonra kıymaya ek edip karıştırıyoruz.
- Hamuru için un hariç bütün materyalleri uygun bir kaba alıyoruz güzelce karıştırıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamurumuzu 40-45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
- Daha sonra mandalina büyüklüğünde modüller alıp merdaneyle tatlı tabağı büyüklüğünde açıyoruz.
- İçine kıymalı harçtan koyup kapatıyoruz.
- Kenarlarını çatalla bastırarak kapatıyoruz.
- Kızgın yağda orta ateşte kızartıyoruz deneyenlere afiyet olsun.