teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg ıspanak
- 1 adet kuru soğan
- 1 /2 çay bardağı sıvı yağ
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz, karabiber, kırmızı pul biber
- Kaynar su
Kıymalı Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanakları ayıklayıp doğrayıp yıkıyoruz.
- Derin bir tencereye sıvı yağımızı ve küp küp doğradığımız soğanlarımızı ek ediyoruz. Kavuruyoruz.
- Ardından kıymamızı ekleyerek kavuruyoruz.
- Üzerine salçamızı ek ederek tekrar kavuruyoruz.
- Üzerine ıspanağımızı ek ederek tenceremizin kapağını kapatıp ocağımızı kısık ateşe getiriyoruz.
- Ispanakların üzerine tuzu karabiberi ve kırmızı pul biberi 1 er tatlı kaşığı kaşığı ek ediyoruz.
- En son üzerinden çıkacak kadar kaynar su ek ederek pişmeye bırakıyoruz.
- Sarımsaklı yoğurtla servis ediyoruz. Afiyet olsun ????.