Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Ispanak

Kıymalı Ispanak

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Kıymalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) kg ıspanak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı /ayçiçek (Karışık yapıyorum)
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates/biber salça
  • 1 orta uzunluk domates (Yerine yazdan hazırladığınız domates sosu /püresi varsa 3-4 kaşık )
  • 1 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı bulgur
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su

Kıymalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Ispanaklar yıkanır ve yeterlice süzülür. Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsak zeytinyağı ile pembeleşene dek kavurulur. Kıyma eklenerek rengi dönene kadar kavurun.
  2. Rendelenmiş havucu eklenir ve 1 dakika kadar sotelenir. Salça ve domates eklenir. Domatesler kendini bıraktığında ıspanaklar eklenir. Ispanaklar dönene kadar orta ara karıştırarak pişirmeye devam edilir.
  3. Bulgur ve pirinç eği yapılır. Tuz ve baharatlar eklenir. Su denetimli olarak dökülür❗❗❗ ➡️
  4. Sebze yemeklerini olabildiğince az su kullanarak kendi özsuyu ile pişirmek gerekir. Böylece lezzeti çok artacaktır. Afiyet olsun ????❤️.
Kıymalı Ispanak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt