bilgisayarci
FD Üye
Kıymalı Ispanak Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg ıspanak
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı /ayçiçek (Karışık yapıyorum)
- 1 orta uzunluk soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı kıyma
- 1 yemek kaşığı domates/biber salça
- 1 orta uzunluk domates (Yerine yazdan hazırladığınız domates sosu /püresi varsa 3-4 kaşık )
- 1 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı bulgur
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Kıymalı Ispanak Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Ispanaklar yıkanır ve yeterlice süzülür. Yemeklik doğradığımız soğan ve sarımsak zeytinyağı ile pembeleşene dek kavurulur. Kıyma eklenerek rengi dönene kadar kavurun.
- Rendelenmiş havucu eklenir ve 1 dakika kadar sotelenir. Salça ve domates eklenir. Domatesler kendini bıraktığında ıspanaklar eklenir. Ispanaklar dönene kadar orta ara karıştırarak pişirmeye devam edilir.
- Bulgur ve pirinç eği yapılır. Tuz ve baharatlar eklenir. Su denetimli olarak dökülür
- Sebze yemeklerini olabildiğince az su kullanarak kendi özsuyu ile pişirmek gerekir. Böylece lezzeti çok artacaktır. Afiyet olsun ????.