Kıymalı Ispanaklı Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 1 kilo ıspanak
- 100 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağından az su
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- Yumurta sarısı
- Susam ve çörekotu
Kıymalı Ispanaklı Gül Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel ıspanaklarınımızı güzelce temizleyip sirkeli suda yarım saat bekletip 2 kez daha suyunu değiştirelim.
- Sonra soğan ve yağ pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Sonra kıyma eklenir ve suyunu salıp çekene kadar kavrulur kıymalar kavrulduktan sonra temizlediğimiz ıspanağımız eklenir suyu da eklenip tuz ve baharatlar eklenir ıspanaklar ölene kadar pişirilir (ben canlı sevmediğim için ıspanakların diriliği kaybolana kadar pişiriyorum)
- Sonra yufkamız serilir ortadan ikiye bölünür. (6 tane börek çıkıyor)
- Böldüğümüz yufkayı materyalleri söylediğim halde ıslatın ve ıspanaklı harçtan koyup sarın ve gül böreği halini verin.
- Son olarak yağladığımız tepsimize koyup üzerine yumurta sarısı, susam ve çörek otumuzu serpip 180° evvelce ısıttığımız fırına verelim. Yeşillik sevmeyen eşimin bile sevdiği bir börek. afiyet olsun.