Kıymalı Kabak Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 6 tane kabak
- 1 su bardağı pirinç
- 2 tane kuru soğan
- 200 gr kıyma
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- Bir tutam maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kekik
- Sarımsaklı yoğurt
Kıymalı Kabak Dolması Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel kabakların uçlarını kesip ikiye bölelim çatalla çizikler atıp içini oyalım.
- Soğan ve maydanozu ince ince doğrayıp bir kaba alalım.
- Üzerine yıkadığımız pirinç, kıyma, sıvı yağ, salça ve baharatları da ekleyip karıştıralım.
- İkiye bölüp içini oyduğumuz kabakları dolduralım ve tencereye alalım.
- Tencereye bir çay bardağı su ek edip kısık ateşte pişirelim.