Kıymalı Kabak Sandal Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet kabak
- 200 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Tuz, karabiber, pul biber, kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı un
- 2 su bardağı süt
- Karabiber
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Kıymalı Kabak Sandal Tanımı Yapılışı
- Kabakları uzun biçimde ortadan kesip içlerini oyuyoruz. Sıcak suda yumuşayana kadar haşlıyoruz.
- Tavada kıyma soğan ve biberleri kavurup salçayı, rendelenmiş domatesi ve baharatlarını ekliyoruz.
- Haşladığımız kabakları fırın kabına alıp içlerini kıymalı harç ile dolduruyoruz.
- Beşamel sosumuzu hazırlayıp kıymalı harcın üzerine yayıyoruz. Kaşar peyniri rendesini üzerine serpiştiriyoruz.
- Sıvıyağ ve salçayı kavurarak üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyip kaynatıyoruz.
- Hazırladığımız bu sosu kabakların kenarlarından fırın kabımıza döküyoruz.
- 200 derecelik fırında kaşarlar kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun! .