elektronikci
FD Üye
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram kıyma
- 6-7 adet orta boy kabak
- 3 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kimyon
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yemeklik doğranmış soğanı ve kıymayı beraber yağda kavurun.
- Kavrulunca yemeklik doğranmış biberleri ekleyin biraz kavurup domates ve salçayı ilave edip kavurun.
- Son olarak baharatı ve doğranmış maydanozu ilave edin karıştırın ve ocaktan alın.
- Ayrı bir tencereye 1 parmak kalınlığında halka doğranmış kabakları 2-3 kat olacak şekilde dizin.
- Kıymalı harcın yarısını yayın, kalan kabakları tekrar dizin ve tekrar kıymalı harçtan yayın.
- Tencerenin kenarından 1 çay bardağı su ekleyin.
- Ocakta kabaklar pişene kadar pişirin.Afiyet şifa olsun.