Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 5 tane büyük kabak
- 250 gram kıyma
- 2 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 adet soğan
- 1 büyük domates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 kepçe su veya varsa et suyu
- İsteyen et bulyon da kullanabilir
- Karabiber
- Tuz
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kabakları yıkıyoruz.Soyacak ile şekil verdim.Halka halka doğrayalım.
- Soğanları küp küp kesip tenceremize alalım pembeleşene kadar kavuralım.
- Kıymayı da ekleyerek biraz kavuralım ardından salçamızı ekleyip biraz çevirelim.
- Biberlerimizi de ekleyip karıştırın.
- Domatesi de ekleyip 1-2 dakika karıştırarak ocağın altını kapatalım.
- Başka bir tencere alalım halka halka doğradığımız kabaklarımızı bir sıra dizelim ardından hazırladığımız salçalı sostan koyalım.
- Ardından tekrar kabak bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım.
- 5 kepçe varsa et suyu koyalım yok ise normal sudan koyabilirsiniz.
- Kaynamaya başlayana kadar orta ateşte pişirelim.
- Kaynayınca kısık ateşe alıp sebzeler yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
Afiyet olsun????????.
Tarifi Melekçe Lezzetler tarafından alınarak hazırlanmıştır ????????.
Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı