Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Kapalı Pide

Kıymalı Kapalı Pide
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kiymali-kapali-pide.jpg

Kıymalı Kapalı Pide Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5,5-6 su bardağı un
İç Harcı İçin
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet büyük uzunluk soğan
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase kaşar
Üstü İçin
  • Tereyağı

Kıymalı Kapalı Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Öncelikle iç harcımız için kıymayı tavaya alalım rengi dönene kadar kavuralım akabinde ince doğradığımız soğanları tereyağını ek edelim.
  2. Daha sonra tuzunu ve karabiberini de ek edip soğanlar da düzgünce yumuşayana kadar pişirelim.
  3. Daha sonra hamur için gerekli bütün materyalleri yoğurma kabına alıp yoğuralım, unu tekrar de dikkatli dökelim kıvam alınca bırakabiliriz ya da ekleyebiliriz.
  4. 20 dakika kadar mayalandıralım daha sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp ince uzun açalım. Akabinde en altına kaşar üstüne iç harcımızdan uzunlamasına koyup yanlardan üste hakikat hamuru kapatalım.
  5. Daha sonra fırın tepsisine dizip 200 derece fırında üstü kızarana kadar pişirelim. Fırından çıkartır çıkartmaz üzerine tereyağı sürelim ve afiyetle yiyelim ????
 
858,475Konular
981,260Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt