Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Kapuska

Kıymalı Kapuska
0
66

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
68
kiymali-kapuska.jpg

Kıymalı Kapuska Tanımı İçin Materyaller

  • 1 küçük beyaz lahana
  • 1 soğan
  • 200-250 gram kıyma (İsteğe göre artırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 adet domates (Yazdan buzluğa koymuştum)
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı domates salçası (artırıp azaltabilirsiniz)
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı su
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • Tuz, karabiber
  • Toz kırmızı biber
  • Kimyon

Kıymalı Kapuska Tanımı Yapılışı

  1. Tencereye sıvı yağ ve küp doğranmış soğanları koyup biraz kavuralım.
  2. Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
  3. Üzerine küp doğranmış domates ve küçük doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edelim.
  4. Salçaları ekleyelim kokusu gidinceye kadar kavuralım.
  5. Doğradığımız lahanayı ekleyip düzgünce karıştıralım ki alttaki salçalı karışıma bulansın. İlk etapta 10 dk kadar kapağı kapalı şekilde orta ara karıştıralım. Dikkat edin tabanı tutmasın.
  6. Tuz ve baharatlarını ekleyelim bir çeşit karıştıralım. 1 su bardağı kadar su ekleyip tekrar karıştıralım. (suyun ölçüsünü isteğe bağlı artırabilirsiniz. Lakin fazla eklemeyin lahana suyu pek sevmez☺️kapağını kapatalım.
  7. Kaynayınca ocağı kısık ateşe alıp lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun!.
 
858,496Konular
981,869Mesajlar
29,906Kullanıcılar
yarrocqSon üye
Üst Alt