Kıymalı Kapuska Tanımı İçin Materyaller
- 1 küçük beyaz lahana
- 1 soğan
- 200-250 gram kıyma (İsteğe göre artırıp azaltabilirsiniz)
- 1 adet domates (Yazdan buzluğa koymuştum)
- 2-3 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı domates salçası (artırıp azaltabilirsiniz)
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı su
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz, karabiber
- Toz kırmızı biber
- Kimyon
Kıymalı Kapuska Tanımı Yapılışı
- Tencereye sıvı yağ ve küp doğranmış soğanları koyup biraz kavuralım.
- Kıymayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Üzerine küp doğranmış domates ve küçük doğranmış sarımsakları ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Salçaları ekleyelim kokusu gidinceye kadar kavuralım.
- Doğradığımız lahanayı ekleyip düzgünce karıştıralım ki alttaki salçalı karışıma bulansın. İlk etapta 10 dk kadar kapağı kapalı şekilde orta ara karıştıralım. Dikkat edin tabanı tutmasın.
- Tuz ve baharatlarını ekleyelim bir çeşit karıştıralım. 1 su bardağı kadar su ekleyip tekrar karıştıralım. (suyun ölçüsünü isteğe bağlı artırabilirsiniz. Lakin fazla eklemeyin lahana suyu pek sevmezkapağını kapatalım.
- Kaynayınca ocağı kısık ateşe alıp lahanalar yumuşayıncaya kadar pişirelim. Afiyet olsun!.