Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Karnabahar Graten

Kıymalı Karnabahar Graten

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kiymali-karnabahar-graten.jpg

Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler


Haşlamak için;
  • Küçük boy karnabahar
  • Tuz
  • Çok az süt (Kokmaması için)
Kıymalı harç için;
  • 400 gram kadar kıyma
  • Maydanoz
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 şu bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
Üzeri için;
  • Kaşar peyniri

Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle tenceremize suyu alıp, kaynamaya bırakalım kaynayan suya çiçek şeklinde ayırıp temizlediğimiz karnabahar tuz ve sütü ekleyip, biraz yumuşayıncaya kadar haşlayalım.
  2. Diğer yandan tavaya yemeklik doğradığımız soğan sarımsak kavuralım kıymayı salçayı maydanoz ve karabiberi ekleyip, kavuralım.
  3. Üzerine az su ekleyip, pişirelim ve altını kapatalım küçük borcama haslanıp, süzülen karnabaharı alalım. Üzerine kıymalı harcımızı dökelim.
  4. Sos tavasına tereyağını eritilir ve üzerine un eklenir, biraz kavurup sütü ekleyip, pişirelim ve karabiber ekleyelim. Koyulaşan beşamel sosu kıymalı harcın üzerine gezdirelim.
  5. En üste de kaşar rendeleyip, 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirelim deneyenlere afiyet olsun.
Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,489Konular
981,519Mesajlar
29,655Kullanıcılar
yusuf2149Son üye
Üst Alt