![kiymali-karnabahar-yemegi.jpg](https://i.nefisyemektarifleri.com/2021/02/15/kiymali-karnabahar-yemegi.jpg)
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 600 gram karnabahar
- 150 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet domates
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Tuz ,karabiber ,zeytinyağ
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tanımı Yapılışı
- Birinci evvel karnabaharımızı küçük küçük modüllere ayırıyoruz.
- Daha sonra tencereye koyup 5 dakika kadar haşlıyoruz.
- Sonra süzüyoruz tenceremize sıvı yağımızı alıyoruz.
- Haşladığımız karnabaharları kızartıyoruz.
- Daha sonra tencereye tekrar sıvı yağ alıyoruz.
- İçerisine kıymayı koyuyoruz suyunu bırakıp çekene kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra kuru soğanı küçük küçük doğrayıp içerisine ek ediyoruz.
- Daha sonra biber salçamızı koyuyoruz kavuruyoruz.
- Sonra domateslerimizi ek ediyoruz biraz da onunla çeviriyoruz.
- Kızarmış karnabaharları da ek ediyoruz.
- Üstünü biraz geçecek kadar su ek ediyoruz.
- Tuzunu karabiberini de ek ediyoruz kaynamaya bırakıyoru.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp ağır ateşte pişmeye bırakıyoruz yemeğimiz hazır şimdiden afiyet olsun.