Kıymalı Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Materyaller
- 1/2 (yarım) karnabahar
- 2 yemek kaşığı dolusu kıyma
- 1 adet havuç
- 1 çay bardağı dolusu buzluktan haşlanmış bezelye
- 1 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet domates
- 1 sivri biber(ben domates konservesi den 1 çay bardağı kullandım)
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
- Tuz
- 1-2 kısım maydanoz
- 500 ml su
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tanımı Yapılışı
- Karnabahar ı minik çiçekler halinde ayıralım.
- Havucu küp küp doğrayalım.
- Tencereye yağı ve soğanı, kıymayı alarak kavuralım.
- Domates sosunu ve salçaları ekleyelim.
- Salçanın kokusu çıkınca karnabahar ve havucu ekleyip bir 5 dakika kavurup bezelyeyi ek ederek suyunu da ek ederek kimyon ve tuzunu da atarak orta dereceli ayarda pişirelim.
- Karnabahar lar yumuşayınca ocaktan alalım.
- Servis yaparken üzerine maydanoz serpelim. Deneyeceklere afiyet olsun. ???? ????.