Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 büyük karnabahar
- 1 büyük kuru soğan
- 300 gram kıyma
- 2 adet büyük boy havuç
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı acı biber salçası
- Sıvıyağ
- Tuz
- Pul biber
- Yeteri kadar su
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tenceremize sıvı yağını alıyoruz.
- Üzerine yemeklik doğranmış soğanımızı ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan soğanların üzerine kıymayı ekleyip tekrar kavuralım.
- Daha sonra üzerine salçaları ekleyip karıştıralım.
- Küp küp doğranmış havuçları da ekleyip bir iki tur çevirip karıştıralım.
- Daha sonra istediğimiz büyüklükte doğradığımız karnabaharları ekleyelim.
- Üzerine tuz ve pul biber ekleyelim.
- Son olarak suyunu ekliyoruz(suyun miktarı karnabaharlarla aynı hizada olması yeterli).
- 30-35 dk pişmeye bırakalım.
Kıymalı Karnabahar Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı