Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Karnabahar

Kıymalı Karnabahar

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kiymali-karnabahar.jpg

Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • Küçük yarım karnabahar
  • 200-250 gram kıyma
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • 4 yemek kaşığı domates konserve
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 kuru soğan

Kıymalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabaharı minik minik parçalar haline ayırıp güzelce yıkayalım.
  2. Soğanı minik yemeklik doğrayıp tencereyi ocağa alalım. Zeytinyağını ekleyip kavuralım.
  3. Kıymayı ekleyelim kavurmaya devam edelim. Kavrulan kıymaya domates ve salçayı ekleyip salçanın kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  4. Kavrulan kıymalı harca son olarak minik parçalara ayırdığımız karnabaharları ekleyip 5 dk kadar kavuralım.
  5. Son olarak üstünü biraz geçecek kadar su ekleyelim ve orta ateşten biraz daha düşük şekilde karnabaharlarımız yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  6. Suyu çok eklemeyin ilk etapta eğer karnabaharlarınız pişmez ise kontrollü su eklersiniz.
Ben karnabaharı çok severim. Biz genelde etsiz yapmadığımızda üstüne limon sıkar yeriz. Onu da denemenizi tavsiye ederim. Şimdiden afiyet olsun herkese.

Kıymalı Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt