Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Karnabahar

Kıymalı Karnabahar
0
22

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90
kiymali-karnabahar-1.jpg

Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • Karnabaharın üzerine:
  • Sarımsaklı yoğurt
Kıymalı harç için;
  • 250 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 küçük kırmızıbiber
  • 1 çay bardağı domates sosu ya da kabuğu soyulmuş, rendelenmiş 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 1 çay bardağı sıcak su

Kıymalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Çiçeklerine ayrılan karnabahar, tuzlu suda haşlanır, yumuşayınca süzülür ve tavaya alınır.
  2. Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirilir, 5-6 dakika kavrulur. Karnabaharın dağılmaması için çok fazla karıştırılmaz.
  3. Kıymalı harç için; tencereye alınan kıyma yağda kavrulur, küp doğranan soğan, daha sonra da kırmızıbiber eklenir.
  4. Soğan ve kırmızıbiber iyice piştikten sonra domates sosu, tuz, karabiber ve pul biber ilave edilir.
  5. 1 çay bardağı sıcak suyla pişmeye bırakılır.
  6. Tabağa alınan karnabaharın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt gezdirilir, en üste de pişen kıymalı sostan dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun.
Kıymalı Karnabahar Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,569Kullanıcılar
allytrSon üye
Üst Alt