Kıymalı Karnabahar Tarifi İçin Malzemeler
- 1 orta boy karnabahar
- 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
- Karnabaharın üzerine:
- Sarımsaklı yoğurt
- 250 gram kıyma
- 1 orta boy soğan
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 küçük kırmızıbiber
- 1 çay bardağı domates sosu ya da kabuğu soyulmuş, rendelenmiş 1 domates
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- 1 çay bardağı sıcak su
Kıymalı Karnabahar Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Çiçeklerine ayrılan karnabahar, tuzlu suda haşlanır, yumuşayınca süzülür ve tavaya alınır.
- Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ gezdirilir, 5-6 dakika kavrulur. Karnabaharın dağılmaması için çok fazla karıştırılmaz.
- Kıymalı harç için; tencereye alınan kıyma yağda kavrulur, küp doğranan soğan, daha sonra da kırmızıbiber eklenir.
- Soğan ve kırmızıbiber iyice piştikten sonra domates sosu, tuz, karabiber ve pul biber ilave edilir.
- 1 çay bardağı sıcak suyla pişmeye bırakılır.
- Tabağa alınan karnabaharın üzerine hazırladığımız sarımsaklı yoğurt gezdirilir, en üste de pişen kıymalı sostan dökülür ve servis edilir. Afiyet olsun.