elektronikci
FD Üye
Kıymalı Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- ️1 adet küçük karnabahar
- ️1 adet kurusoğan
- ️1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- ️100 gr kıyma
- ️2 yemek kaşığı domates püresi
- ️1 yemek kaşığı salça
- ️Tuz
- ️Pulbiber
Kıymalı Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karnabaharı kök kısımlarından ayırarak kestim doğradım.
- Tuzlu suda 15 dk. Hafifçe yumuşayana kadar pişirdim.
- Süzüp soğuk sudan geçirdim.
- Kurusoğanı yemeklik doğradım zeytinyağı ve kıymayla bir arada pembeleşene kadar kavurdum.
- Sırasıyla domates püresi ve salçayı ek edip tekrar bir iki çeşit salçanın kokusu çıkana kadar karıştırdım.
- Haşlayıp süzdüğüm karnabaharı,tuzu pulbiberi ekledim bir kaç bardak sıcak su ek edip orta ateşte 5 dk. Pişirdim .