Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Kaşarlı Mantar Ve Patates Dolması

Kıymalı Kaşarlı Mantar Ve Patates Dolması
0
37

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kiymali-kasarli-mantar-ve-patates-dolmasi.jpg

Kıymalı Kaşarlı Mantar Ve Patates Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet orta boydan büyük mantar
  • 4 adet patates
İç harcı:
  • 300 gram kıyma
  • 1 büyük soğan
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
Üzeri için:
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

Kıymalı Kaşarlı Mantar Ve Patates Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Soğanımızı ufak ufak doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  2. Kıymayı ekleyip baharatlarını ilave edip suyunu çekene kadar kavuruyoruz.
  3. Salçalarını da ekleyip birkaç dk daha kavuruyoruz.
  4. Mantarları yıkayıp saplarını alıyoruz.
  5. Patatesleri soyup ikiye bölüp içini karnıyarık yapar gibi boşaltıyoruz.
  6. Fırın tepsisine yağlı kağıt seriyoruz.
  7. Patates ve mantarları koyup içlerini kıymalı harç ile dolduruyoruz.
  8. Üzerini de yağlı kağıtla kapatıyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika üstü kapalı pişiriyoruz.
  10. Sonra sıvı yağ, salçalar ve 1 çay bardağı su ile hazırlanmış salçalı sosu üzerine gezdiriyoruz.
  11. 15 dk da o şekilde pişiriyoruz. Ara ara kontrol ediyoruz, her fırında süre değişebilir.
  12. Piştiğini gördüğümüzde üzerine rendelenmiş kaşarları ilave ediyoruz ve kaşarların üzeri hafif kızarana kadar pişirmeye devam ediyoruz.
Afiyet olsun.

Kıymalı Kaşarlı Mantar Ve Patates Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,481Konular
981,455Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt