Kıymalı Kereviz Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet kereviz (800 gr)
- 2 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salça
- 1 yemek kaşığı tatlı biber salça
- 1 çay kaşığı acı biber salça
- 3 yemek kaşığı domates rende
- Tuz ,kimyon ,karabiber
Kıymalı Kereviz Tanımı Yapılışı
- Birinci olarak kıymayı yağda rengi değişene kadar çevirelim.
- Sonra doğramış olduğumuz soğanları atalım tekrar çevirelim. Soğanların rengi de pembeleşecek.
- Domates, biber salçalarımızı ekleyelim ve hoş bir biçimde kavuralım.
- Yıkanan doğranan kerevizlerimizi, havuçlarımızı tencedeki karışıma ekleyip harmanlıyoruz.
- Not:havuçları ne kadar küçük doğrarsanız öbürleri ile eş vakitli çabuk pişecektir yani kereviz pişip havuç içinde çığ kalmaz. 2-3dk o denli karıştıralım.
- Sıcak su üzerini 2 parmak geçecek biçimde ekleyip, baharatlarımızı kimyon tuz karabiber atalım.
- Dilerseniz 1 yemek kaşığı kadar limon suyu da sıkabilirsiniz damak zevkinize kalmış lakin güzel bir koku ve lezzet veriyor.
- Tencere kapağı da kapatılır.
- 30 dk yada 40 dk kadar kısık ateşte pişirelim.
Afiyet olsun.