Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Kır Pidesi

Kıymalı Kır Pidesi
0
33

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
kiymali-kir-pidesi.jpg

Kıymalı Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı teremyağ tereyağda olur
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 paket instat maya
  • 2 su bardağı ılık su
  • Alabildiği kadar un
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 2-3 adet biber
  • 4-5 adet soğan
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Tuz
  • İsteğe nazaran 1 yemek kaşığı salça ekleyebilirsiniz
Üzeri için;
  • Yoğurt ve yumurta sarısı karışımı kullanabilirsiniz yahut yalnızca yumurta sarısıda olabilir

Kıymalı Kır Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamur için birinci olarak yoğurt ,teremyağ ,tuz ,şeker ve kuru mayayı kabımıza alıyoruz .
  2. Ilık suyuda ekleyerek materyallerin birbirine karışmasını sağlıyoruz.
  3. Daha sonra azar azar unu ekliyoruz ve yoğuruyoruz .
  4. Hamurumuz yumuşak ele yapışmayan kıvamda olmalı ki pidelerimiz yumuşak olsun☺️
  5. Hamurumuzun üzerini kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
  6. Hamur kabarırken iç harcı hazırlamaya başlıyoruz.
  7. Soğan ve biberleri hafif kavuruyoruz, daha sonra kıymayı ekleyip pembeliği gidene kadar hepsini birlikte kavurup baharatlarını ekliyoruz.
  8. İsteğe nazaran salçada koyabilirsiniz lezzet vermesi açısından.
  9. Çok fazla pişirmeden altını kapatıp soğumasını bekliyoruz.
  10. Daha sonra hamurumuzu bezelere ayırıp açmaya başlıyoruz.
  11. Uzunlamasına ne çok kalın nede çok ince olacak biçimde açıyoruz içerisine kıymalı harcı ekleyip hamurumuzu kapatıyoruz .
  12. Tüm bezelere tıpkı süreci uyguluyoruz.
  13. Hazırladığımız pidelerimizi yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip 200 derece evvelden ısıtılmış fırında çok fazla kızartmadan hamurun rengi pembeleşinceye kadar pişirelim ,çok fazla kızarırsa kuru olabilir.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.
 
858,478Konular
981,304Mesajlar
29,567Kullanıcılar
Üst Alt