Kıymalı Kır Pidesi Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı teremyağ tereyağda olur
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket instat maya
- 2 su bardağı ılık su
- Alabildiği kadar un
- 500 gram kıyma
- 2-3 adet biber
- 4-5 adet soğan
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
- İsteğe nazaran 1 yemek kaşığı salça ekleyebilirsiniz
- Yoğurt ve yumurta sarısı karışımı kullanabilirsiniz yahut yalnızca yumurta sarısıda olabilir
Kıymalı Kır Pidesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Hamur için birinci olarak yoğurt ,teremyağ ,tuz ,şeker ve kuru mayayı kabımıza alıyoruz .
- Ilık suyuda ekleyerek materyallerin birbirine karışmasını sağlıyoruz.
- Daha sonra azar azar unu ekliyoruz ve yoğuruyoruz .
- Hamurumuz yumuşak ele yapışmayan kıvamda olmalı ki pidelerimiz yumuşak olsun
- Hamurumuzun üzerini kapatıp kabarmasını bekliyoruz.
- Hamur kabarırken iç harcı hazırlamaya başlıyoruz.
- Soğan ve biberleri hafif kavuruyoruz, daha sonra kıymayı ekleyip pembeliği gidene kadar hepsini birlikte kavurup baharatlarını ekliyoruz.
- İsteğe nazaran salçada koyabilirsiniz lezzet vermesi açısından.
- Çok fazla pişirmeden altını kapatıp soğumasını bekliyoruz.
- Daha sonra hamurumuzu bezelere ayırıp açmaya başlıyoruz.
- Uzunlamasına ne çok kalın nede çok ince olacak biçimde açıyoruz içerisine kıymalı harcı ekleyip hamurumuzu kapatıyoruz .
- Tüm bezelere tıpkı süreci uyguluyoruz.
- Hazırladığımız pidelerimizi yağlı kağıt serili tepsimize yerleştirip 200 derece evvelden ısıtılmış fırında çok fazla kızartmadan hamurun rengi pembeleşinceye kadar pişirelim ,çok fazla kızarırsa kuru olabilir.