Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Kol Böreği (El Açması Sanılan)

Kıymalı Kol Böreği (El Açması Sanılan)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
35
F-D Coin
94
kiymali-kol-boregi-el-acmasi-sanilan.jpg

Kıymalı Kol Böreği (El Açması Sanılan) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet taze böreklik yufka
  • 350 gram kıyma
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ,tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber (İsteğe bağlı) ,bir fiske karabiber
Sos için
  • 1 adet soda
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısını üzeri için ayıralım)
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Üzerine
  • 1 adet yumurta sarısı

Kıymalı Kol Böreği (El Açması Sanılan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce iç harcını hazırlayalım. Bunun için tavaya sıvı yağı ve yemeklik doğranmış olan kuru soğanı ve minik doğradığımız kapya biberi alarak soğan yumuşayana kadar kavuralım .
  2. Tereyağını ekliyelim.
  3. Yağ eriyince kıymayı ilave edelim kavuralım.
  4. Tuz ve baharatını ekleyip karıştıralım ocaktan alalım soğuması için bir kenara alalım.
  5. Sos için verilen malzemeleri iyice karıştıralım.
  6. Yufkayı serelim sostan kaşıkla gezdirerek dökelim ve fırça ile her yerine sürelim yufkayı D şeklinde katlayalım.
  7. Üzerine sos sürelim uzun tarafına kıymalı harçtan koyalım ve rulo halinde çok sıkı olmayacak şekilde saralım yağlanmış tepsiye veya kağıt serdiğimiz tepsiye aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz gibi dizelim.
  8. Yufkaların hepsini aynı şekilde yapalım.
  9. Üzerine kalan sosun içine yumurta sarısı sürerek 200 derecede önceden ısınmış fırında pişirelim.
  10. Fırından böreği alınca üzerini açık bırakalım.
  11. İlk sıcaklığı geçince çıtır çıtır el açması tadında böreğimiz servise hazırdır. Afiyet olsun.
Kıymalı Kol Böreği (El Açması Sanılan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt