teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Kol Böreği (Sarıyer Böreği) Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı su
- 4-5 bardak un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 300-400 gram kıyma
- 3 büyük soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Toz biber
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Kol Böreği (Sarıyer Böreği) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamur mantı hamutuna yakın sertlikte yoğurulur. 20 dakika dinlenir.
- Büyük servis tabağı büyüklüğünde açılıp her bir bezenin arası 2-3 kaşık sıvı yağ-tereyağ karışımı ile yağlanır. 20 dk daha dinlenir.
- Tek tek bezeler yağlanmış tezgaha alınır. Elimiz de bolca yağlanır. Hafif hareketlerle çekiştirilerek açılır. Her tarafından azar azar çekeriz.
- Yağlı olması sayesinde yırtılmadan incelerek açılmış olur. Alttaki tezgahın deseni belli olacak kadar inceldiğinde açılan hamur ikiye katlanır üzerine birkaç kaşık yağ serpiştirilir. katladığımız kısma ince uzun şekilde iç harç yayılır (Fotoğraflarda mevcut)
- Hafif bolca sarılır ve tepsiye dizilir. Üzerine yumurta vs birşey sürmeden 200 derece fanlı fırında pişirilir. Ters çevrilerek servis yapılır.