Kıymalı Kolay Mantı Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket milföy
- 300 gr kıyma
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 50 gr (2 yemek kaşığı) tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ yahut tereyağı
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Tereyağı
- Yoğurt
- Pulbiber
Kıymalı Kolay Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma harcına rendelenmiş soğan ,karabiber, tuz karıştırın.
- Milföyleri tek tek masaya dizin biraz yumuşayınca hamurlar her kareyi 4 de bölün kıymalı harçtan 1 tatlı kaşığı ortasına koyup, dört köşesini ortaya ortaya toplayın kıymalar gözükmeyecek formda kapatın.
- Kapalı yer alta çevirip yağlanmış tepsiye dizin.
- Bitince üzerine eritilmiş tereyağı sürüp 180 derece fırında 40 dakika pişirin.
- Fırında çıkarınca biraz soğuyunca sarmısaklı yoğurt yağ toz ve pulbiber kızdırıp, dökün ve afiyet olsun.