Kıymalı Kuru Fasülye Tanımı İçin Gereçler
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 avuç içi kadar kıyma
- 2 su bardağı kuru fasulye (Akşamdan suya koyalım)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
Kıymalı Kuru Fasülye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle orta uzunluk tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağı alalım soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kıymayı ek edelim biraz da bu türlü kavuralım.
- Sonra fasülyelerimizi de tencereye alalım.
- Bir iki cins çevirdikten sonra fasülyelerin üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyelim tuzunu ve biberini tereyağını da ekleyelim çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Şayet 50 dk sonra fasulyeleriniz pişmezse pişirmeye biraz daha devam edin. Benim kuru fasulyelerim 50 dk sonra pişti. Çok lezzetli olacak bu kuru fasulye şimdiden afiyet olsun. ????.