Kıymalı Kuru Fasülye Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 200 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1, 5 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 ölçü kaynar su
Kıymalı Kuru Fasülye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 su bardağı kuru fasulyeyi bir gün evvelce ılık suda bekletiyoruz….
- Düdüklü tencerede kıymayı ve ince kıyılmış soğanı kavuruyoruz….
- Sonra salçalar ve baharatları ve fasulyeyi düzgünce kavuruyoruz ve sıcak su ekleyip karıştırıp 5 dakika kapağı açık kaynatın….
- Sonra üzerine bir ölçü su koyup ve düdüklünün kapağını kapatıyoruz ve pişiriyoruz. Not: (karbonat süratli pişiriyor ve gazını alıyor) ???? afiyet olsun ❤❤.