Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Kuru Sebze Dolması (Bol Acılı) Harcı Pişirmeden

Kıymalı Kuru Sebze Dolması (Bol Acılı) Harcı Pişirmeden

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kiymali-kuru-sebze-dolmasi-bol-acili-harci-pisirmeden.jpg

Kıymalı Kuru Zerzevat Dolması (Bol Acılı) Harcı Pişirmeden Tanımı İçin Gereçler

  • 25 tane karışık kuru zerzevat
  • 500 gram yağlı kıyma
  • 1,5 su bardağı kırık pirinç
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 yemek kaşığı acı tatlı salça
  • 1 büyük baş kuru soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım demet maydanoz
  • 5 diş sarımsak
  • Tuz, kekik, 7 bahar
  • 1 tatlı kaşığı isot
Haşlamak için
  • 2 litre kaynamış su
Pişirmek için
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 su bardağı su

Kıymalı Kuru Zerzevat Dolması (Bol Acılı) Harcı Pişirmeden Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci evvel kaynamış suyun içerisine kuruları atalım. 5 dakika kaynasın içerisinden çıkarıp süzmeye bırakalım.
  2. Ben dolma harcını pişirmiyorum.Bu halde tadı daha çok hoş oluyor.
  3. Soğanları yemeklik doğrayalım.
  4. Maydanozu sarımsağı kuyruk yağını kıyma ile birlikte kasaptan çekilmiş alalım.
  5. Bütün malzemeyi karıştırıp köfte harcı üzere yapalım.
  6. Süzmüş de oğlan kuruların içine çok da olmayacak formda bırakıp kapatalım.
  7. Tencerenin bir kısmına iki tane patatesi soyup yuvarlak formda doğrayıp dizelim.
  8. Sonra dolmaları dizelim tabanını tutmasını engelliyor. Bütün kurulara birebir süreci yaptıktan sonra kaynamış 1 litre suyun içerisine salça tuz ekleyip güzelce karıştıralım.
  9. Dolmaların üzerine gezdirip üzerine çatlamayacak bir kapak yahut tabak bırakalım.
  10. Evvel yüksek sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirelim. Denetimli bir halde pişirin denetimli bir halde tadı enfes olduğu kim yediyse çok beğendi afiyet olsun.
Kıymalı Kuru Zerzevat Dolması (Bol Acılı) Harcı Pişirmeden Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,477Konular
981,295Mesajlar
29,562Kullanıcılar
omaromarcanSon üye
Üst Alt