elektronikci
FD Üye
Kıymalı Kuru Zerzevat Dolması (Bol Acılı) Harcı Pişirmeden Tanımı İçin Gereçler
- 25 tane karışık kuru zerzevat
- 500 gram yağlı kıyma
- 1,5 su bardağı kırık pirinç
- 100 gram kuyruk yağı
- 2 yemek kaşığı acı tatlı salça
- 1 büyük baş kuru soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 5 diş sarımsak
- Tuz, kekik, 7 bahar
- 1 tatlı kaşığı isot
- 2 litre kaynamış su
- Yarım yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 su bardağı su
Kıymalı Kuru Zerzevat Dolması (Bol Acılı) Harcı Pişirmeden Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci evvel kaynamış suyun içerisine kuruları atalım. 5 dakika kaynasın içerisinden çıkarıp süzmeye bırakalım.
- Ben dolma harcını pişirmiyorum.Bu halde tadı daha çok hoş oluyor.
- Soğanları yemeklik doğrayalım.
- Maydanozu sarımsağı kuyruk yağını kıyma ile birlikte kasaptan çekilmiş alalım.
- Bütün malzemeyi karıştırıp köfte harcı üzere yapalım.
- Süzmüş de oğlan kuruların içine çok da olmayacak formda bırakıp kapatalım.
- Tencerenin bir kısmına iki tane patatesi soyup yuvarlak formda doğrayıp dizelim.
- Sonra dolmaları dizelim tabanını tutmasını engelliyor. Bütün kurulara birebir süreci yaptıktan sonra kaynamış 1 litre suyun içerisine salça tuz ekleyip güzelce karıştıralım.
- Dolmaların üzerine gezdirip üzerine çatlamayacak bir kapak yahut tabak bırakalım.
- Evvel yüksek sonra kısık ateşte 30-35 dakika pişirelim. Denetimli bir halde pişirin denetimli bir halde tadı enfes olduğu kim yediyse çok beğendi afiyet olsun.