Kıymalı Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- 1 orta uzunluk lahana
- Haşlamak için bol su
- 2,5 su bardağı bulgur
- 600 gram orta yağlı dana kıyma
- 2 büyük uzunluk soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı toz pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı nane
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Kavurma
- Arpacık soğan
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Yapılışı
- Lahananın orta kısmı alınır evvelden ısıtılmış suyun içine koyulur.
- Kaynadıkça ayrılan yaprakları alınır.
- En son yaprağı da alındıktan sonra tam başlanmayan kısımları kaldıysa içinde bir kaç dakika daha kaynatılır.
- İçi için kıyma bulgur ince doğranmış soğan salça baharatlar yoğurulur.
- Haşlanan lahanalar istenilen boyutta kesilir ve pişirilir.
- Ben tencerenin altına kavurma ve arpacık soğan koydum üzerine lahanaları dizdim.
- Bir kasenin içine bir yemek kaşığı salça su zeytin yağı ve tuz eklenir karıştırılır ve sarılmış lahanaların üzerine dökülür.
- Son sıranın altına gelene kadar su eklenir.
- Üzeri tabakla kapatılır.
- Kaynanama kadar yüksek ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte bir saat pişirilir.
- Biraz soğuduktan sonra uygun bir kaba aykırı çevrilir.