Kıymalı Makarna Tanımı İçin Materyaller
- Yarım paketten biraz fazla makarna
- 250 gram kıyma
- 2 adet domates
- 1 adet biber
- 1 adet soğan
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yeteri kadar sıcak su
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı pul biber
- Çok az kimyon
Kıymalı Makarna Tanımı Yapılışı
- Kıymamızı tavaya alıp suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim.
- Akabinde küp küp doğradığımız soğan ve biberimizi ekleyip birazda zeytinyağı ekleyip kavuralım.
- Akabinde salçamızı da ekleyip kavurmaya devam edelim. Salça kokusu çıkınca doğradığımız domatesleri de ekleyip pişirmeye devam edelim.
- Baharatları da ekliyebiliriz.
- Pişirme süreci bittikten sonra tencereye makarnaları alalım ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyelim. İçine biraz tuz ve zeytinyağı ekleyip haşlıyalım.
- Haşladığımız makarnayı fazla suyu varsa süzelim ve kıymayı üzerine dökelim.
- Güzelce karıştıralım.
Makarnamız hazır.
Afiyet olsun????.