
Kıymalı Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- 150 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı domates sos
- 1 diş sarımsak
- Sıvıyağ
- Tuz
- Karabiber
- Pulbiber
- Nane
Kıymalı Makarna Tanımı Yapılışı
- Makarnamızı bol tuzlu suda damak tadımıza nazaran haşlıyoruz.
- Yarım çay bardağı makarnamızın suyundan ayırıyoruz sosunda kullanmak için.
- Daha sonra süzerek bir kenara alıyoruz.
- Sosumuzu hazırlamak için ısınan yağımıza kıymamızı koyuyoruz soteliyoruz.
- Üzerine domates sos ,salça ve baharatlarınıda ayarlayıp makarnanın suyundan ayırdığımız haşlama suyunuda ekleyip özleşinceye kadar pişiriyoruz.
- Kenarda bekleyen makarnamızla buluşturuyoruz ve sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun
????????.