Kıymalı Makarna Tanımı İçin Gereçler
- Yarım paket makarna
- Gereğince tuz
- Su
- 200 gram dana kıyma
- 2 adet soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı rendelenmiş domates(domates püresi kullanılabilir)
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1’er çay kaşığı tuz,karabiber,pulbiber,kırmızı toz biber
- 1 çay bardağı su
Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Tencereye 2 litreye yakın su koyulur ve kaynamaya bırakılır .
- Su kaynayınca tuz ek edelim makarnayı da kaynar suyun içine bırakarak haşlayalım.
- Makarna birbirine yapışmaması için suyuna 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
- Haşlanan makarnanın suyunu süzelim.
- Sosu için tava yada tencereye ocağa alalım ısıtalım .
- Isınan tava yada tencerenin içine kıymayı koyarak yüksek ateşte kavuralım.
- Küçük doğranmış soğanları ve tereyağını koyarak kavurmaya devam edelim.
- Salça ve rendelenmiş domates ekleyerek bir kaç dakika daha kavuralım.
- Tuz ve baharatları ek edelim.
- 1 çay bardağı su ekleyerek orta ateşte kapağı kapalı olarak 7-8 dakika pişirelim.
- Suyunu süzdüğümüz makarnaları kıymalı sosun içine alarak karıştıralım ocağın altını kapatalım.
- Ben kıymalı sostan birkaç kaşık üzeri için ayırdım servis sırasında makarnamın üzerine ayırdığım sosu koyup servis yaptım.Deneyecek arkadaşlarıma afiyet olsun .
Kıymalı Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı