Kıymalı Makarna Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket makarna
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım demet maydanoz
Kıymalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle tencereye kıyma ve sıvı yağı alıp karıştırıp beş dakika kavuralım.
- Akabinde doğranmış kuru soğan ve yeşil biberi ekleyip beş dakika daha kavurup en sona doğranmış domates baharatlar ve biber domates salçasını ekleyip beş dakika daha kavurup yarım çay bardağı su ekleyip üç dakika daha kavurup bir kenara alalım.
- Farklı bir tencerede kaynayan suya makarnamızı dökelim.
- Bir tatlı kaşığı tuz ve bir yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip karıştıralım haşlanmaya bırakalım.
- Haşlanmış makarnayı yaptığımız kıymalı sosa döküp doğranmış maydanoz ekleyip karıştıralım sıcak sıcak servis yapalım afiyet olsun.