teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Mantı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket mantı makarna
- 600 gram kıyma
- 1 adet kuru soğan
- Karabiber
- Pul biber
- Kimyon
- Pul biber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 litre su
- Tuz
- 4 yemek kaşığı kese yoğurdu
- 3 adet sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Pulbiber
Kıymalı Mantı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harcını hazırlıyoruz. Soğanı rendeleyip suyunu sıkalım.
- Ardından derin bir kaba,kıymamızı,soğan rendesini ve tüm baharatları ekleyip güzelce yoğurup mantı makarnaları doldurup,yoğuruyoruz.
- Uygun bir tencereye sosu için sıvı yağda,salçamızı kavurup suyunu ekleyip tuzunu da katıp kaynatalım.
- Makarnayı 20 dakikadan fazla pişirip hamur yapmayın lütfen.
- Kaynattığımız sosun içine mantımızı, döküp pişirelim.
- Üzerine sarımsaklı yoğurt döküp tereyağında kızdırılmış pul biber gezdirelim. Deneyeceklere afiyet olsun.