bilgisayarci
FD Üye
Kıymalı Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1 orta uzunluk patates
- 1 adet soğan
- 1 adet havuç
- 2 diş sarımsak
- 2 köfte büyüklüğünde kıyma
- Sıvı yağ
- 1.5 lt sıcak su
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- Yarım çay kaşığı kekik ,kimyon
- Et bulyon
Kıymalı Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı ve kıymayı kavurun. Yakmayın sakın kıymayı.
- Sonra patates ,havuç ,soğan, sarımsak bütün bu gereçleri koyup kavurmaya devam edin.
- Malzemeleri büyük doğrayabilirsiniz. Zira blendırdan geçecek.
- Daha sonra baharatlarıda koyup karıştırın.
- 30 sn falan ateşte çevirip su ve bulyonu da koyup katıştırın.
- Düdüklünün ağzını kapatıp altını kısın yanmasın tabanı tutmasın.
- 20 yahut 30 dk ortası pişirin.
- Daha sonra blendırdan geçirip servis edin. Afiyet olsun.