teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr haşlanmış nohut
- 1 adet kurusoğan
- 50 gr dana kıyma
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı domates püresi (yoksa eklemeyebilirsiniz benim yazdan hazırladığım sos mevcuttu)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Pulbiber
Kıymalı Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutu bir gece evvelce ısladım ben bir kiloluk paketin tümünü hazırlıyorum.
- Düdüklü tencerede haşladıktan sonra yarısını dondurucuya kaldırıyorum.
- 1adet doğradığım kurusoğanı tencerede zeytinyağı ve 50 gr. Kadar kıyma ile pembeleştirdim.
- Ardından salça ve domates püresini de ek edip bir iki kere çevirdikten sonra haşladığım nohutu ekledim.
- Tuz, pulbiber üzerine geçene kadar sıcak su ekleyip bir iki taşım orta ateşte 5-6 dk. Pişirdim. Nohut yemeği epey pratik hazırlanıyor. Afiyet olsun ????️????.