Kıymalı Pamuk Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 2,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket yaş maya
- 2 çorba kaşığı toz şeker
- 2 yumurta ( 1 adedinin sarısı üzerine)
- Tuz
- Aldığı kadar un
- 300 gram kıyma
- 2 adet kırmızı biber
- 1 adet büyük soğan
- Tuz, karabiber
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
Kıymalı Pamuk Poğaça Tanımı Yapılışı
- Öncelikle yaş mayayı karıştırma kabına alıp üzerine şekeri ekleyin.
- Ilık sütü ek edip 15 dakika bekletin.
- Zeytinyağı ve yumurtayı ek edip, azar azar un ek ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
- Hamurun üzerini nemli bezle örterek 25-30 dakika mayalandırın.
- Hamur mayalanırken, kıymayı tavaya alın ve soteleyin.
- Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri kıymaya ekleyip uygunca kavurun.
- Tuz ve karabiberini ek edip ocaktan alıp soğutun.
- Mayalanan hamurdan cevizden büyük modüller kopartıp içerisine kıymalı harçtan koyup yuvarlayın.
- Tüm hamura tıpkı süreci uygulayıp, yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, dilerseniz haşhaş serpiştirip ,180 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.