Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Patates Kızartması

Kıymalı Patates Kızartması
0
42

Garfield

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
80

Kıymalı Patates Kızartması Tanımı İçin Malzemeler

• 4 orta uzunluk patates
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı harç için;
  • Yarım kilo kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı biber ve domates salçası kâfi ölçüde tuz kara biber
  • Pul biber
  • 2 diş sarımsak
Sosu için;
  • 2 diş sarımsak 200 gram
  • Yoğurt biraz sulu olursa daha yeterli olur

Kıymalı Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak patateslerimizi soyup, eşit biçimde doğruyoruz jülyen biçimi olsun. Güzelce yıkayalım nişastaları gitsin tuzlayıp süzgeçte biraz bekletelim ki suyu aksın.
  2. Bu ortada kıymamızı yapalım küçük doğradığımız soğanlarımızı bir kaç dakika yağda kavuralım.
  3. Sonra kıymayı ekleyelim beş dakika daha kavurup salça, sarımsak, baharat ve tuzunu ekleyelim kısık ateşte pişirelim onlar pişene kadar patateslerimizi nar üzere kızartalım kağıt havluya alalımki fazla yağı gitsin.
  4. Önce kızarttığımız patatesleri gerisinde yoğurdumuzu.
  5. En son lezzetlimi lezzetli kıymalı hacı dökelim servise hazır. Şimdiden afiyet olsun efendim ben herkese tavsiye ediyorum hakikaten çok kolay ve lezzetli pişman olmayacaksınız.
Kıymalı Patates Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kıymalı Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler 5-6 adet patatesKızartmak için sıvı yağ Kıymalı harç : 300 gram dana kıyma1 büyük kuru soğan3 -4 adet sivri biber2 adet domatesPulbiber, karabiber, tuzSıvı yağ Salçalı sos için: 2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tatlı kaşığı domates salçasıSu (Sos kıvamına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Kıymalı Yufka Kızartması Tanımı İçin Materyaller 3 tane yufka Kızartmak İçin Sıvı yağ Kıyma Sosu İçin 350 gram kıyma1 orta uzunluk domates1 tatlı kaşığı salça1 yemek kaşığı tereyağı1 diş sarımsak1 tatlı kaşığı pulbiber1 çay kaşığı tuz1 çay kaşığı kekik500 gram yoğurt1 yemek kaşığı mayonez1 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
39
Kıymalı Kaşarlı Patates Kapama Tanımı İçin Materyaller Kızartmak için; 6-7 adet patates (orta boy) Sos için; 500 gram kıyma1 adet soğan (orta boy)3 adet sivri biber3-4 yemek kaşığı sıvı yağDomates (ben konserve kullandım 1 kavanoz)2 diş sarımsakBir tutam maydanoz1/2 (yarım) yemek kaşığı domates...
Cevaplar
0
Görüntüleme
44
Haşlanmış Patates Kızartması Tanımı İçin Malzemeler 2 orta uzunluk patates3 -4 yemek kaşığı mısır nişastasıKarabiberTuz Kızartmak için; Sıvı yağ Haşlanmış Patates Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk evvel patatesleri yıkayıp küp küp doğrayalım. Tencerede haşlayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Çökertme Kebabı (Kıymalı) Tanımı İçin Materyaller 300-400 gram kıyma1 adet orta uzunluk soğan1 adet domates1 tatlı kaşığı salça1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon tuz pulbiber karabiber kekik1 su bardağın 2 parmak eksik sıcak su2 yemek kaşığı sıvı yağ2 adet büyük uzunluk patates1 kase yoğurt1 diş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
49
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt