Kıymalı Patates Rulo Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet büyük uzunluk patates
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- Bir tutam maydanoz(ben koymadım)
- 350 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Karabiber
- Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Patates Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patateslerimizi rendeleyip avuç içimizle suyunu sıkıp bir kaba alıyoruz.
- Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yumurtaları,isteğe bağlı ince kıyılmış maydanozu ve baharatları koyup karıştırıyoruz.
- Hazır olan harcı yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye boşaltıp kaşık yardımıyla dikdörtgen olacak formda 1 cm kalınlığında yayıyoruz.
- Tepsiyi fırının alt rafına yerleştirip 180 derecelik fırında üzerleri hafif kızarmaya başlayana kadar pişiriyoruz.
- Bu sırada kıymalı harcı için,tavaya kıymayı ve sıvı yağı alıp kavurmaya başlıyoruz.
- Daha sonra sırasıyla soğanı ve biberleri ekleyip kavuruyoruz.
- Sebzeler yumuşayınca salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Son olarak bir su bardağı sıcak suyu ve baharatları da ekleyip harcımız suyunu çekene kadar biraz da bu formda pişirdikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
- Fırından çıkan patatesin üzerine kıymalı harcı döküp yayıyoruz.
- Yağlı kağıt yardımıyla patatesin uzun kısmından başlayarak rulo formunda sarıyoruz.
- En son üzerlerine kaşar peyniri rendesi bırakıp sıcak olan fırına rulomuzu veriyoruz.
- Peynirler eriyince fırından alıp dilimleyerek sıcak servis ediyoruz. Afiyet olsun.