
Kıymalı Patates Tarifi İçin Malzemeler
- 4 adet büyük patates
- 200 gram kıyma
- 1 kase bezelye
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Sıcak su
Kıymalı Patates Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Soğanı yemeklik doğrayıp, yağla azıcık kavuruyoruz 2 dakika kadar.
- Kıymayı ekleyip kavuruyoruz, kıyma kavrulunca salça ilave edip karıştırıyoruz.
- Patatesleri halka halka, orta kalınlıkta doğrayıp halkaları da ikiye bölüyoruz.
- Patatesleri ve minik doğranmış sarımsakları sohraçla karıştırıp iki-üç dakika karıştırıyoruz.
- Baharatları, tuzu ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave ediyoruz.
- Altı kısık kapağı aralıklı pişiriyoruz.
- Patatesler diriliğini yitirmeye başladığında haşlanmış bezelyeleri (konserve de olur) ilave ediyoruz.
- Patatesler yumuşayıp suyunu çektiyse yemeğimiz pişmiş demektir, afiyet olsun????.