Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 250 gram az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber (ufak)
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- Çörek otu
Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufkaları 4’e bölün.
- İç harcı için bir tencereye yağı koyun ve soğanları da ekleyip kavurun.
- Soğanlar renk değiştirdikten sonra kıymayı da ekleyip kavurun.
- Patatesi rendeleyin ve kalan bütün gereçlerle birlikte ekleyin.
- Biraz pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Yufkalara hazırladığınız sostan her yerine gelecek halde sürün.
- Yufkanın geniş kısmına harçtan koyun.
- Geniş kısmından başlayarak yufkayı sarıp gül formu verin.
- Yufkalar bitene kadar bu süreci tekrar edelim.
- Börekleri güzelce yağladığınız tepsiye dizin.
- Kalan sosu böreklerin üzerine güzelce sürün.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. (benim yaklaşık 40 dakika da pişti).