
Kıymalı Patatesli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 adet yumurta akı (Sarısı üzerine)
- Alabildiğince un
- 500 gr kıyma ve patates
- 2 adet soğan
- Pul biber ,tuz, karabiber
Kıymalı Patatesli Tepsi Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İç harcı icin:öncelikle kıyma ve soğanımızı baharatlarla birlikte kavurup bir köşeye patateslerimizi de kaynattıktan sonra eziyoruz ve soğanla birlikte kavurup baharatlarımızı ilave edip en son içine kaşar rendeleyip köşeye bekletelim.
- Hamuru için:bütün malzemeleri derin bir kapta iyice kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğuralım.
- Daha sonra 30 dakika dinlendirelim ve daha sonra mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın
- Üzerini örtüp 30 dakika daha dinlendiriyoruz ve tek tek açmaya başlıyalım.
- Açtığımız her bezeyi yağlayarak üst üste diziyoruz işlem bittikten sonra her bir bezeyi tezgah üstünde elimizle daha çok açarak içine hazırlanan malzemeleri azar azar ilave edip,sarıyoruz.
- Yağlanan tepsiye bitene kadar böyle devam ediyoruz.
- En son yumurta sarısı sürülür ve önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında pişirmeye bırakıyoruz.