
Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo patlıcan
- 4 adet yeşil biber
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy domates
- 3 diş sarımsak
- 3 yemek kaşığı kavurma et
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Su
- Maydanoz
Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce tencereyi ocağa koyun.
- Daha sonra zeytinyağı ve tereyağını ekleyip eritin.
- Küp küp doğranmış soğanı ekleyin ve karıştırın.
- Karamelize olan soğanın üzerine kavurma eti ekleyin ve karıştırın.
- Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ilave edin ve birazcık daha kavurun.
- Salça kokusu çıkınca üzerine doğranmış ve yıkanmış patlıcanı ekleyin.
- Onun üzerine küp küp doğranmış yeşil biber ve domatesi ilave edin.
- En üstüne minik minik doğranmış sarımsağı koyun.
- Tuzunu ve suyunu da ekleyerek pişmeye bırakın.
- Pişen patlıcan yemeğinizi sıcak sıcak servis edebilirsiniz.
- Üzerine ince kıyılmış maydanoz koyarak servis edebilirsiniz.
Kıymalı Patlıcan Yemeği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı