Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kıymalı Patlıcan

Kıymalı Patlıcan
0
54

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95

Kıymalı Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 200 gram kıyma
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ( ben zeytinyağ kullandım)
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 2 adet biber
  • 1 adet domates ( kışdan yaptığım domates püresi kullandım)
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • Üzeri için maydanoz

Kıymalı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Patlıcanları pijama üzere soyup ortadan ikiye bölüp tuzlu suda bekletiyoruz.
  2. Diğer tarafta kıymayı suyu çekene kadar kavurup yağı ekliyoruz.
  3. Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Soğanlar yumuşayınca domatesi ve salçaları ekleyip kokusu çıkınca biberleri kavuruyoruz.
  5. Tüm baharat ve suyu ekleyip altını kısıp 3 dk kadar pişiriyoruz.
  6. Patlıcanların suyunu süzüp, kurulayıp enlemesine ikiye bölüp çiçek biçiminde tam kesmeden 5-6 kesim uzunluğuna kesiyoruz ve kızgın yağda hafif kızartıyoruz.
  7. Kızaran patlıcanları hazırladığımız kıymanın içine koyup yavaşça karıştırıyoruz patlıcanları düzgünce kıymaya buluyoruz birbirine özdeşmesi için 5 dk daha pişirip üzerine maydanoz serperek yanında cacık ( salatalık karabiber pul biber naneli ) servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.

Kıymalı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıymalı Patlıcan Musakka Tanımı İçin Gereçler 3-4 adet patlıcan500 gram orta yağlı kıyma2 adet soğan2 adet yeşil biber2 adet domates2 diş rendelenmiş sarımsak2 yemek kaşığı sıvı yağ1 yemek kaşığı domates salçası1 tatlı kaşığı biber salçası1,5 su bardağı sıcak suGereğince tuzBir kaç kol doğranmış...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Patlıcan Kapama (Kıymalı) Tanımı İçin Gereçler 4 adet patlıcan2 orta uzunluk soğan2 diş sarımsak1 adet sivri biber1 adet domates200 gram kıymaYarım yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçası Ortası için 1 büyük uzunluk patatesKarabiberToz biberTuz Sosu İçin 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Malzemeler 1 adet orta uzunluk patlıcan250 gram kıyma1 adet kırmızı biber1 adet yeşil biberi1 adet domatesYarım soğanYarım su bardağı sıcak su3 yemek kaşığı sıvı yağTuz,karabiber,pul biber,kimyon1 yemek kaşığı domates salçasıYarım yemek kaşığı biber salçası1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
121
Fırında Patlıcan Musakka Tanımı İçin Materyaller 3 yemek kaşığı sıvı yağ500 gr kıyma2 adet domates (ya da domates sosu)1 adet kuru soğan2 diş sarımsak1 çorba kaşığı domates salçası1,5 su bardağı sıcak su (salçayı sulandırmak için)MaydanozKarabiber,pul biber,toz biber,tuz4 adet patlıcan Fırında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Fırında Kıymalı Patlıcan (Çok Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler Yarım kavanoz domates konservesi1 adet büyük soğan2 adet kapya biberYarım kaşık salçaYarım kaşık acı salça1 çay kaşığı karabiber2 poşet kışın için hazırlanan közlenmiş patlıcan2 diş sarımsak1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı sıvı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,477Konular
981,280Mesajlar
29,557Kullanıcılar
efwistonSon üye
Üst Alt