Kıymalı Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet patlıcan
- 200 gram kıyma
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ( ben zeytinyağ kullandım)
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 2 adet biber
- 1 adet domates ( kışdan yaptığım domates püresi kullandım)
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Üzeri için maydanoz
Kıymalı Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanları pijama üzere soyup ortadan ikiye bölüp tuzlu suda bekletiyoruz.
- Diğer tarafta kıymayı suyu çekene kadar kavurup yağı ekliyoruz.
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayıp kavurmaya devam ediyoruz.
- Soğanlar yumuşayınca domatesi ve salçaları ekleyip kokusu çıkınca biberleri kavuruyoruz.
- Tüm baharat ve suyu ekleyip altını kısıp 3 dk kadar pişiriyoruz.
- Patlıcanların suyunu süzüp, kurulayıp enlemesine ikiye bölüp çiçek biçiminde tam kesmeden 5-6 kesim uzunluğuna kesiyoruz ve kızgın yağda hafif kızartıyoruz.
- Kızaran patlıcanları hazırladığımız kıymanın içine koyup yavaşça karıştırıyoruz patlıcanları düzgünce kıymaya buluyoruz birbirine özdeşmesi için 5 dk daha pişirip üzerine maydanoz serperek yanında cacık ( salatalık karabiber pul biber naneli ) servis yapıyoruz.
Kıymalı Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı